The EU's Cultural Network - Iranians

The EU:s Multicultural Network - Iranians           شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا   

                                                                             

صفحه نخست    |  Länkar  |  Svenska 

 

دفاع از حقوق بشر ، آزادی  و  دمکراسی از اهداف «شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا» است.

 

در باره EUCN

 EUCN در شهرهای مختلف اروپا:

گزارش تصويری از تاسيس EUCN 

فعاليت؛ پروژه

تماس با  EUCN

تماس با وب سايت

 

IKFC

کانون پژوهش فرهنگ ايران »»» 

 

 

گزارش اعزام جوانان به بروکسل و بازديد از پارلمان اتحاديه اروپا

Studieresa till

EU-parlamentet

 

گزارش  اعزام جوانان به سازمان ملل

Ungdoms resa till FN

 

گزارش اعزام جوانان به استکهلم و بازديد از پارلمان سوئد

Studieresa till

Sveriges Parlament

«ما نيز می خواهيم در آينده اتحاديه اروپا شرکت داشته باشيم!»

"Vi skall också delta och påverka EU:s framtid"

 

گزارش تصويری از سفر بروکسل     Bilder av  Studieresa

3»»»»»»      4»»»»»»        5»»»»»»       6»»»»»»        7»»»»»»

 

Aidin Babazadeh

Rapport angående om studieresan till Bryssel

Aidin Bababzadeh

Det var meningen att vi skulle skriva en slags rapport angående vår ”studieresan” till Bryssel om man nu ska kalla det eller en utflykt som varade några dagar, som slutade med att vi blev mer förvirrade angående om EU- parlamentet och EU-kommissionen en vi redan var.

Jag tror att skället på grund av det berodde på ett fler tal faktorer men som störst berodde på att vi fick vår första och ända riktig introduktion när vi kom till EU- parlamentet av ”Junilistan”, det parti som under valmanifestet inför Europa parlamentsvalet 2004 hade såna huvudpunkter som” Nej till EU-författningen och Folkomrösta om EU-författningen”. Det jag menar är att jag trodde först att meningen med Bryssel- resan var att vi skulle få en insikt om EU på ett positivt sätt och inte gemenskapen i EU som ett ”Hot” eller få en massa propaganda av dem om vilka som är korrupta, kommunister eller fascister eller ej.

Jag menar inte att jag inte är glad att junilistan sponsrade våran resa till Bryssel utan bara att de gav oss själva introduktionen om EU från deras synvinkel och försökte hjärntvätta oss genom att t.ex. berätta händelser som hade hänt inom EU då vissa enligt de var korrupta och vissa hade sagt rasistiska kommentarer som skulle få oss att tvivla på EU, för det är ingen skillnad att få en introduktion av junilistan om EU eller att få en introduktion om flyktingpolitik av Sverigedemokraterna. Den politik de för är att bromsa EU och se till så det inte utvecklas och det är inte konstigt att deras parlamentariker är de mest hatade i europaparlamentet som de själv i introduktionen påpekade.

Vi alla ungdomar trodde att EU var vår framtid och inte på något sätt ett hot. Efter introduktionen slut så gick vi annars på en rätt så intressant rundtur i EU- parlamentet där jag själv förstod varför junilistan var det ända parti som sponsrade vår resa och det var väl att ge oss en negativ bild av EU som skulle få oss att se EU som ett hot i resten av våra liv.

Efter EU-parlamentet var det meningen att vi skulle dra till EU-kommissionen men vi blev tyvärr lite sena med lunchen som tog en timme att bli serverad till oss. När vi kom dit så fick vi prata och ställa frågor med en annan en det var bestämt, själv skulle jag nog tyckt det var bättre att prata med hon som det var bestämt men tyvärr så var vi försena och fick prata med en annan mindre kompetent och erfaren som enligt mig pratade väldigt tyst även om hon pratade med mikrofonerna på och berättade vissa saker väldigt monotont som om vi var utvecklingsstörda på något sätt. Så det blev väldigt tråkigt även för min del även om man kan skylla det på att hon såg ut som om hon inte var beredd att ge en introduktion om EU –kommissionen och försökte slingra sig undan vissa frågor om hur hon har fått jobbet här som om det skulle var hemligt, och inte vilja svara på några enkla frågor som några av ungdomarna frågade henne om genom att börja slingra sig undan frågorna eller låtsas som om hon inte förstod vad vi menade.

Det hela varade bara cirka en kvart och efter det så var det meningen att vi skulle få en rundvandring där men de var väldigt ivriga att få ut oss därifrån så det blev tydligen inget av.

Efter detta gick vi allihop till den centrala delen av Bryssel och shoppade till klockan 18:00 ungefär, det var ju en av de mer roligare saker som vi gjorde under denna resa och att vi alla ungdomar umgicks med varandra.

Under denna tid kunde man uppskatta de fina och vackra byggnader som Bryssel hade att erbjuda som var väldigt snygga.

Efter detta så drog vi alla och åt riktig turkisk dönar kebab till middag med varandra och hade jättekul, men tyvärr varar det roliga inte hela tiden så sen var vi alla tvungna att åka till slummen av Bryssel för att möta föreningen Persepolis som hade gjort i ordning en så kallad ”fest” och guidat oss under dessa dagar som jag också vill tacka jätte mycket för.

Tyvärr så var detta lite synd att vi drog hit efter mer än 9 timmars vandring över hela Bryssel så var nog alla trötta och orkade absolut inte med något så här tråkigt och tidskrävande när alla vi ungdomar bara ville dra tillbaka till hotellet och villa tills nästa dag vi skulle vakna väldigt tidigt, på grund av detta så fick nog ingen av ungdomarna mer än 4 timmars sömn.

Men det positiva var att vi fick se något väldigt roligt och ovanligt som en av våra ungdomar kunde som var att dansa indisk dans.

Nästa dag var det hemfärd och vi kom tillbaka till Göteborg efter att ha haft lika kul på ditvägen som på hemvägen, men på hem vägen kände vi i alla fall varandra mycket bättre än på ditvägen.

Någon tid vid 16:00 kom vi till Göteborg där vi sen för sista gången tog en gemensam bild och tog farväl.

Denna resa var en jätterolig resa som vi allihop fick uppleva tillsamman tack vare Davoud Navaian som arrangerade denna hela underbara resa, utan honom skulle det inte ha blivit av någon resa.

Jag vill också säga att i min rapport har jag varit lite kritisk mot själva junilistan och inte själva resan och hoppas att det kommer att finnas mera resor som detta men att de kommer att dela de mer lika genom könen så det blir 50 % 50 % och inte 40 % 60 % för det var ju inte lika många killar som det var tjejer.

Som några av mina sista ord vill jag tacka alla som ställde upp för denna studieresa och en gång till Davoud Navaian.

 

Med vänlig hälsning från Aidin Bababzadeh NV1C

 

The Hjällbo's Cultural Network

شبکه فرهنگی يئلبو

 

 

در يوته بوری

چه خبر؟  »»»»

Konsert för fred

 

Nowrowz

 

   اردوی تابستانی 2004

 1 >>   3 >>  2  >>  4 >>   5 >>   6 >>

       

     اردوی تابستانی 2005

 1»»»   2»»»  3»»» 4»»»   

 

 

جلسه تاسيس شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا

 

گزارش‌های تصويری از فعاليتهای فرهنگی و اجتماعی در يوته بوری! »»»

 

 

     گزارش کوتاه از فعاليت  کانونپژوهش در سال 2003  

 

 

شبکه فرهنگي ايرانيان اتحاديه اروپا، ( EUCN نهادی است غير انتفاعی و متشكل  از انجمن ها و كانونهای باورمند به دمکراسی، آزادی و منشور جهانی حقوق بشر ؛  كه در زمينه های فرهنگی، اجتماعی و حقوق بشر در كشورهای اتحاديه اروپا فعاليت دارند.  اولين نشست EUCN در تابستان 2001 برگزار شد. و  اساسنامه و اهداف آن پس از يک سال گفتگو و تبادل نظر ؛  در نشست عمومی  تاريخ 29 تا 31 ژوئيه 2002 در يون شوپينگ - سوئد؛با شرکت نمايندگان تعداد زيادی از انجمن های ايرانی از کشورهای:  آلمان؛ اطريش؛ ايتاليا؛ انگلستان؛ دانمارک؛ سوئد؛ نروژ ؛ هلند و ... ؛ بررسی و تصويب شده است.  از جمله اهداف   EUCN - شناخت و دستيابی به علايق و نقطه نظرهای مشترک ؛ تبادل تجربه، اطلاعات و دانش  و گسترش همکاری بين انجمن های فعال در کشورهای  اتحادیه اروپا و دفاع از حقوق بشر، آزادی و دمکراسی  می باشد

Copyright © 2003 IKFC. - All rights reserverad. Contact:IKFC

 | Länkar|Svenska تابلو اعلانات|  گفتگو | بايگانی| پيوندها |صفحه نخست