The EU's Cultural Network - Iranians

The EU:s Multicultural Network - Iranians           شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا   

                                                                             

صفحه نخست    |  Länkar  |  Svenska 

 

دفاع از حقوق بشر ، آزادی  و  دمکراسی از اهداف «شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا» است.

 

در باره EUCN

 EUCN در شهرهای مختلف اروپا:

گزارش تصويری از تاسيس EUCN 

فعاليت؛ پروژه

تماس با  EUCN

تماس با وب سايت

 

IKFC

کانون پژوهش فرهنگ ايران »»» 

 

 

گزارش اعزام جوانان به بروکسل و بازديد از پارلمان اتحاديه اروپا

Studieresa till

EU-parlamentet

 

گزارش  اعزام جوانان به سازمان ملل

Ungdoms resa till FN

 

گزارش اعزام جوانان به استکهلم و بازديد از پارلمان سوئد

Studieresa till

Sveriges Parlament

«ما نيز می خواهيم در آينده اتحاديه اروپا شرکت داشته باشيم!»

"Vi skall också delta och påverka EU:s framtid"

 

گزارش تصويری از سفر بروکسل     Bilder av  Studieresa

3»»»»»»      4»»»»»»        5»»»»»»       6»»»»»»        7»»»»»»

 

Sanaz Sabeti

Bryssel 2007

Sanaz Sabeti

När jag först fick reda på att det hade ordnats en resa för oss i persiskan till Bryssel var jag djupt tveksam på om jag verkligen ville följa med. Ska jag resa till ett annat land med 20 personer som jag inte känner? Jag kände mig inte särskilt lockad och tackade därför nej till en början men min lärare var fast beslutsam om att jag skulle med. Hon ville inte att jag skulle missa en sådan här chans att besöka EU- parlamentet – det är inte varje dag man får en sådan möjlighet. Efter flera samtal med min lärare lyckades hon till slut övertyga mig så jag tackade Ja och det är nåt jag aldrig lär ångra.

Dagen efter vår ankomst till Bryssel begav vi oss till EU- parlamentet. Jag såg en stor vacker byggnad framför mig och blev förvånad över att den skilde sig så pass mycket ifrån själva staden. Det första intrycket jag fick av Bryssel var att det var en ganska mörk och dyster stad. Men EU- parlamentet lyste upp Bryssel och Belgien och gjorde så att stadens ”tristhet” försvann.

Nils Lundgrens assistent Iman gjorde oss den äran att presentera hur EU fungerar för oss och om hur de jobbar, parlamentets samt hans egen bakgrund. Jag tycker att han var helt fantastisk och jag märkte verkligen att han trivdes helt otroligt bra med sitt jobb. Efter en fin föreläsning av Iman kom Nils Lundgren in tillsammans med sin arbetskamrat. Vi fick ytterliggare en fin introduktion om arbeten inom EU samt junilistans mål.

När vi sedan gick vidare till EU-kommissionen fick Minna Gillberg, assistent för vicepresidenten i EU- kommissionen, guida oss. Hon gav oss också en väldigt fin fördjupning om EU- kommissionens bakgrund och uppgifter fast Iman var fortfarande min, och förmodligen alla andras, favorit. 

Därefter tog vår EU- parlament och kommissionsbesök slut och på kvällen hittade vi på en massa andra roliga aktiviteter.

Jag tycker att denna ”utflykt” har varit väldigt intressant, rolig och spännande men lite väl synd att den varade under så kort tid. Jag har fått ett bredare perspektiv, inte bara på EU-parlamentet, utan även på EU:s och t.o.m. världens gemenskap. Det här är utan tvekan den mest lärorika resan jag har varit på och jag ångrar verkligen inte att jag följde med.

 

Tack alla ni som tog del och förverkligade denna resa för oss…// Sanaz

 

The Hjällbo's Cultural Network

شبکه فرهنگی يئلبو

 

 

در يوته بوری

چه خبر؟  »»»»

Konsert för fred

 

Nowrowz

 

   اردوی تابستانی 2004

 1 >>   3 >>  2  >>  4 >>   5 >>   6 >>

       

     اردوی تابستانی 2005

 1»»»   2»»»  3»»» 4»»»   

 

 

جلسه تاسيس شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا

 

گزارش‌های تصويری از فعاليتهای فرهنگی و اجتماعی در يوته بوری! »»»

 

 

     گزارش کوتاه از فعاليت  کانونپژوهش در سال 2003  

 

 

شبکه فرهنگي ايرانيان اتحاديه اروپا، ( EUCN نهادی است غير انتفاعی و متشكل  از انجمن ها و كانونهای باورمند به دمکراسی، آزادی و منشور جهانی حقوق بشر ؛  كه در زمينه های فرهنگی، اجتماعی و حقوق بشر در كشورهای اتحاديه اروپا فعاليت دارند.  اولين نشست EUCN در تابستان 2001 برگزار شد. و  اساسنامه و اهداف آن پس از يک سال گفتگو و تبادل نظر ؛  در نشست عمومی  تاريخ 29 تا 31 ژوئيه 2002 در يون شوپينگ - سوئد؛با شرکت نمايندگان تعداد زيادی از انجمن های ايرانی از کشورهای:  آلمان؛ اطريش؛ ايتاليا؛ انگلستان؛ دانمارک؛ سوئد؛ نروژ ؛ هلند و ... ؛ بررسی و تصويب شده است.  از جمله اهداف   EUCN - شناخت و دستيابی به علايق و نقطه نظرهای مشترک ؛ تبادل تجربه، اطلاعات و دانش  و گسترش همکاری بين انجمن های فعال در کشورهای  اتحادیه اروپا و دفاع از حقوق بشر، آزادی و دمکراسی  می باشد

Copyright © 2003 IKFC. - All rights reserverad. Contact:IKFC

 | Länkar|Svenska تابلو اعلانات|  گفتگو | بايگانی| پيوندها |صفحه نخست