The EU's Cultural Network - Iranians

The EU:s Multicultural Network - Iranians           شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا   

                                                                             

صفحه نخست    |  Länkar  |  Svenska 

 

دفاع از حقوق بشر ، آزادی  و  دمکراسی از اهداف «شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا» است.

 

در باره EUCN

 EUCN در شهرهای مختلف اروپا:

گزارش تصويری از تاسيس EUCN 

فعاليت؛ پروژه

تماس با  EUCN

تماس با وب سايت

 

IKFC

کانون پژوهش فرهنگ ايران »»» 

 

 

گزارش اعزام جوانان به بروکسل و بازديد از پارلمان اتحاديه اروپا

Studieresa till

EU-parlamentet

 

گزارش  اعزام جوانان به سازمان ملل

Ungdoms resa till FN

 

گزارش اعزام جوانان به استکهلم و بازديد از پارلمان سوئد

Studieresa till

Sveriges Parlament

«ما نيز می خواهيم در آينده اتحاديه اروپا شرکت داشته باشيم!»

"Vi skall också delta och påverka EU:s framtid"

 

گزارش تصويری از سفر بروکسل     Bilder av  Studieresa

3»»»»»»      4»»»»»»        5»»»»»»       6»»»»»»        7»»»»»»

 

Sasan Raftari   

Resan Till Bryssel!

Sasan Raftari

Vår resa till Bryssel var förvånansvärt lärorik för att endast ha varit knappt två dagar lång. Första destinationen som var EU-parlamentet, var väldigt spännande då man hade sett själva kammar samlingssalen i tv. Byggnaden var fantastiskt byggd med väldigt fin inredning. Arkitekten skall ha en eloge för det.

Hursomhelst, vi fick veta hur allt går till inom alla kretsar och de som representerar sitt parti inom EU. Hur lagarna stiftas, hur alla samarbetar med varandra samt hur man gör för att underlätta handeln sinsemellan. Vår landsman Iman som är Nils Lundgrens assistent, var väldigt flitig med att förklara allt på så sätt att ingen skulle få några svårigheter att förstå det. Han var väldigt duktig retoriskt sätt vilket underlättar för lyssnarna och visade även runt och guidade oss i parlamentet. Det var väldigt glädjande att få se en landsman som är politiskt engagerad i vad som försiggår inom EU och som var så vältalig. Nästan så att man ville försätta sig själv i hans position.

EU-parlamentarikerna Hélène Goudin och Nils Lundgren som representerar junilistan var också närvarande. De tog också sin tid att förklara vad de har för roll i det hela och hur de står till EU:s organisation.

Jag lärde mig en del intressanta saker som man kan ha nytta av, om jag skulle gå samma väg som dessa politiker. Men framtiden får utvisa.

Första delen av resan var gjord och vi gick vidare till EU kommissionen. När vi var framme fick vi vänta ett tag för att den som var gruppsansvarig/guide för vår grupp skulle komma och omhänderta oss. Vi fick sätta oss i ett konferensrum där det var en kvinna som förklarade vad dom gjorde i EU kommissionen. Jag ansåg att den trippen dit inte var lika lärorik som när vi var på Parlamentet men jag var inte helt missnöjd. Jag fick veta att det är kommissionen som lägger fram förslagen till nya lagar och håller koll så att allt sköts på rätt sätt samt att medlemsländerna inte bryter mot de satta reglerna.

Jag är i hela alltet väldigt nöjd med vad som åstadkoms. Jag anser att man skall vara glad som får en sådan möjlighet att få deltaga i en sådan resa. Jag är väldigt tacksam och hoppas på att det blir en ny liknande organisering till kommande läsår.

Med Vänliga Hälsningar

Sasan Raftari

The Hjällbo's Cultural Network

شبکه فرهنگی يئلبو

 

 

در يوته بوری

چه خبر؟  »»»»

Konsert för fred

 

Nowrowz

 

   اردوی تابستانی 2004

 1 >>   3 >>  2  >>  4 >>   5 >>   6 >>

       

     اردوی تابستانی 2005

 1»»»   2»»»  3»»» 4»»»   

 

 

جلسه تاسيس شبکه فرهنگی ايرانيان اروپا

 

گزارش‌های تصويری از فعاليتهای فرهنگی و اجتماعی در يوته بوری! »»»

 

 

     گزارش کوتاه از فعاليت  کانونپژوهش در سال 2003  

 

 

شبکه فرهنگي ايرانيان اتحاديه اروپا، ( EUCN نهادی است غير انتفاعی و متشكل  از انجمن ها و كانونهای باورمند به دمکراسی، آزادی و منشور جهانی حقوق بشر ؛  كه در زمينه های فرهنگی، اجتماعی و حقوق بشر در كشورهای اتحاديه اروپا فعاليت دارند.  اولين نشست EUCN در تابستان 2001 برگزار شد. و  اساسنامه و اهداف آن پس از يک سال گفتگو و تبادل نظر ؛  در نشست عمومی  تاريخ 29 تا 31 ژوئيه 2002 در يون شوپينگ - سوئد؛با شرکت نمايندگان تعداد زيادی از انجمن های ايرانی از کشورهای:  آلمان؛ اطريش؛ ايتاليا؛ انگلستان؛ دانمارک؛ سوئد؛ نروژ ؛ هلند و ... ؛ بررسی و تصويب شده است.  از جمله اهداف   EUCN - شناخت و دستيابی به علايق و نقطه نظرهای مشترک ؛ تبادل تجربه، اطلاعات و دانش  و گسترش همکاری بين انجمن های فعال در کشورهای  اتحادیه اروپا و دفاع از حقوق بشر، آزادی و دمکراسی  می باشد

Copyright © 2003 IKFC. - All rights reserverad. Contact:IKFC

 | Länkar|Svenska تابلو اعلانات|  گفتگو | بايگانی| پيوندها |صفحه نخست